دستگاه لیوان یکبار مصرف

بهساز پلیمر سازنده ماشین آلات صنایع پلاستیک و تجهیزات جانبی آن

 

دستگاه لیوان یکبار مصرف امروزه با توجه به مقرون به صرفه بودن آن دارای خواهان زیادی میباشد و نتیجتا فروش بیشتری نیاز دارد و از جمله دستگاه های پر فروش محسوب میشود . لذا محصولات تولید شده دارای طرفداران چشمگیری بوده و هزینه خرید آن نسبتا به صرفه میباشد.

خط تولید ظروف یکبار مصرف مانند لیوان یکبار مصرف شامل دستگاه هایی مانند دستگاه ورق ساز ظروف یکبار مصرف ، دستگاه فرمینگ و ترموفرمینگ ظروف یکبار مصرف میباشد که در زیر به بررسی آن ها پرداخته ایم … تا انتها همراهمان باشید .

 

دستگاه‌‌‌‌های تولید ظروف یکبار مصرف بصورت کلی در دو نوع و مدل تولیدی می‌باشند

  • نوع اول و تقریبا قدیمی خط تولید ظروف یکبار مصرف با سیستم نیمه فرمینگ PS

این مدل از خط تولید ظروف فقط شامل یک دستگاه اصلی بوده و مواد اولیه در این دستگاه ذوب و تبدیل به ورق و رول و سپس تبدیل به ظروف یکبار مصرف می‌شوند ، این مدل از دستگاه قابلیت تولید ظروف فقط از جنس و مواد اولیه پلی استایرن (PS) را دارد (ظروف شیشه ای و یا سفید ولی شکننده)

 

  • نوع دوم خط تولید ظروف یکبار مصرف با سیستم ترموفرمینگ

در این مدل که دستگاه پرس ترموفرمینگ نامیده میشود، ظروف یکبارمصرف، از رول و ورق آماده تولید می شود.

 

دستگاه لیوان یکبارمصرف ترموفرمینگ PP.PS

دستگاه لیوان یکبارمصرف ترموفرمینگ PP.PS

 

 

 

ورق و رول آماده پلاستیکی وارد دستگاه شده و بعد از گرم شدن در کوره حرارتی دستگاه پرس، در قسمت قالب و تحت فشار باد ظروف تولید می‌شود. (در دستگاه مدل قبلی که دستگاه تولید ظروف نیمه فرمینگ نامیده میشود برخلاف امدل ترموفرمینگ، مواد اولیه بشکل گرانول پتروشیمی وارد دستگاه شده و در همان دستگاه تبدیل به ورق و ظروف می‌شود)


مزایا و تفاوت دستگاه تولید ظروف نیمه فرمینگ با ترموفرمینگ ( جدید )

در دستگاه نیمه فرمینگ فقط ظروف پلاستیکی پلی استایرن PS قابلیت تولید دارد ولی در دستگاه پرس ترموفرمینگ علاوه بر ظروف PS، ظروف پلاستیکی پلی پروپیلن PP نیز قابل تولید است ( ظروف PP تقریبا نرم بوده و درصورت مچاله کردن ظروف یا لیوان نمی‌شکند. جنس لیوان هایی که همکنون برای آب و چای اتفاده میشود از جنس PP  است)

تیراژ تولید پرس ترموفرمینگ نسبت به نیمه فرمینگ در حدود 2.5 تا 3 برابر بیشتر است

در دستگاه نیمه فرمینگ مواد اولیه بصورت گرانول پتروشیمی بوده ولی در دستگاه ترموفرمینگ مواد اولیه بصورت رول و ورق است

 

دستگاه لیوان یکبار مصرف

 

 

دستگاه پرس ترموفرمینگ 

دستگاه لیوان یکبار مصرف

دستگاه لیوان یکبار مصرف


کوره المنت سرامکیکی پرس ترموفرمینگ 

 

دستگاه لیوان یکبار مصرف

دستگاه لیوان یکبار مصرف


کوره و قالب پرس ترموفرمینگ

 

دستگاه لیوان یکبار مصرف


نمونه ظروف قابل تولید با دستگاه پرس ترموفرمینگ

 

دستگاه لیوان یکبار مصرف

دستگاه لیوان یکبار مصرف

دستگاه لیوان یکبار مصرف

 


 

تیراژ و تعداد تولید ظروف مختلف در دستگاه ترمو فرمینگ PP

 

  • تیراژ تولید ظرف ماستی ۱ کیلویی حدود 6000 تا 8000 عدد ظرف در ساعت 
  • تیراژ تولید لیوان ۲۰۰ سی سی چای حدود 25000 تا 30000 عدد لیوان درساعت 
  • تیراژ تولید لیوان آبمیوه خوری ۳۰۰ یا ۴۰۰ سی سی حدود 14000 تا 16000 عدد در ساعت 

متراژ سالن مورد نیاز

با توجه به ابعاد دستگاه پرس تولید ظروف ترموفرمینگ که 7 متر طول و 2 متر عرض و ۲.۵ متر ارتفاع دارد لذا سالن مورد نظر باید حداقل ۱۲ تا ۱۳ متر طول و حداقل 7 تا 8متر عرض داشته باشد. ولی بهتر است با توجه به فضای لازم برای ظروف تولید شده و مواد اولیه کنار دستگاه و میز بسته بندی سالن بین 150 تا 200 متر برای دستگاه تولید ظروف مدل نیمه فرمینگ در نظر گرفت. درصورتیکه قصد صادرات ظروف تولیدی یا ارائه ظروف تولیدی به واحد‌‌‌‌های لبنی و صنایع غذایی را داشته باشیم نیاز به پروانه ساخت بهداشتی از اداره نظارت بر مواد غذایی داریم
البته دقت و سخت گیری که در مورد تولیدات صنایع غذایی است در این نولید نیست و بیشتر هدف نظارت و بهداشت در بسته بندی و بهداشت فردی نیروی انسانی مجموعه است. از ملزومات گرفتن این پروانه سالن بهداشتی است.  البته با توجه به مطالب فوق سالن با کاشی کاری ۲ متر از دیوار و کف بتونی یا موزاییک مورد قبول است.

 

 

برق مورد نیازبرای راه اندازی دستگاه ظروف یکبارمصرف ترموفرمینگ

برای راه اندازی دستگاه تولید ظروف سیستم نیمه فرمینگ و دستگاه‌‌‌‌های جانبی آن از قبیل کمپرسور باد و دستگاه آسیاب پلاستیک نیاز به برق ۳ فاز 100 آمپر است (کیفیت و مارک قطعات بکار رفته در ساخت دستگاه تاثیر بسیاری در مصرف برق دستگاه و توان برق اصلی دارد برخی دستگاه‌‌‌‌های ترموفرمینگ موجود در بازار که مصرف برق آنها 100 آمپر اعلام میشود در زمان کار بیش از130 آمپر برق استفاده می‌کنند)

مصرف برق پرس ترموفرمینگ به همراه دستگاه تولید ورق در حدود 200 آمپر است

تعداد نیروی کاری : ۲- ۳ نفر نیروی ساده و ۱ نفر نیروی ماهر 

 

  • برای هر واحد تولیدی بدون در نظر گرفتن تعداد دستگاه نیاز به یک نیروی انسانی بعنوان اپراتور و فنی کار دستگاه است که برای هر واحد و کارخانه یک نفر آشنایی به تعمیر کاری و کلا فنی بوده و قدرت یادگیری سریع را دارد نیاز است 
  • البته برای اپراتوری و کنترل دستگاه نیاز به تحصیلات و تخصص خاصی نیست و فنی بودن موثر تر است 
  • همچنین با توجه به اینکه چه نوع ظروفی در دستگاه تولید میشود برای هر دستگاه ۲ تا ۳ نفر نیروی ساده و غیر ماهر لازم است چون تیراژ تولید ظروف نسبت به نوع آن متفاوت است
  • خط تولید ترموفرمینگ قابلیت تولید ظروف با مواد اولیه پلی استایرن PS و پلی پروپیلن PP را دارد که مشخصه ظروف PP همان ظروفی هستند که بصورت شیشه ای و سفید و نرم و نشکن است.
  • مواد PP از تمامی مواد‌‌‌‌های اولیه پلاستیکی ارزانتر است

 


با توجه به اینکه مواد اولیه برای کار با دستگاه پرس ترموفرمینگ را باید بصورت آماده خریداری کرد لذا با توجه به اینکه رول و ورق در صنایع مختلفی مصرف میشود در نتیجه دارای تولید کنندگان زیادی است و هیچگونه محدودیتی ندارد
ضایعات ورق پس از تولید ظروف نیز، در کارخانجاتی که دارای دستگاه تولید ورق نیستند، جمع آوری شده و در فواصل زمانی مشخص به کارخانه تولید کننده رول ارسال و سپس در آن کارخانه ضایعات ورق با مخلوط شدن با مواد اولیه جدید، تبدیل به ورق می‌شوند.

 

 

البته چنانکه سرمایه گذاری خواهان خرید دستگاه تولید ورق برای تولید ورق مورد نیاز خود باشد می‌تواند از همان ابتدا به همراه دستگاه پرس ترموفرمینگ دستگاه را خریداری نماید و یا اینکه بعد از مدتی بصورت جداگانه نسبت به خرید دستگاه تولید ورق اقدام نماید.

 

لازم به توضیح و تذکر است که در بین سازندگان دستگاه در ایران فقط  2 یا 3 واحد دارای مجوز و پروانه بهره برداری از سازمان صنایع و معادن هستند که گروه صنعتی بهساز پلیمر از سال 79 تحت پروانه بهره برداری سازمان صنایع فعالیت می‌نماید.

و همچنین متاسفانه اکثر آگهی دهندگان در فضای اینترنت با عنوان سازنده دستگاه ظروف یکبارمصرف واسطه می‌باشند و هیچگونه مجوز از اداره صنایع نداشته و حتی نام شرکت و یا نام تجاری انتخاب کرده برای معرفی کالا خود نیز درهیچ اداره و سازمانی ثبت شده نیست.

 

هرگونه کپی برداری از مطالب سایت بدون درج منبع پیگرد قانونی خواهد داشت.

امیدواریم مطالب فوق مفید بوده باشد

گروه صنعتی بهساز پلیمر 

 

بهساز پلیمر